Håndstrikk for 1,2 mill

Hurra for våre strikkere! I 2011 kjøpte Selbu Husflid AS håndstrikk for kr. 965.000 av bygdas strikkedamer! I 2009 var det rekord – hele 1,2 mill.kroner ble det kjøpt strikk for.

Det var rekord – aldri før er det handlet inn strikking for så mye penger.

Og hvilken innsats med _E7A2982strikkepinnene!  Det er et imponerende stykke arbeid som våre strikkere utfører. Vakkert utført i mange forskjellige mønstre, og alle strikket i vårt spesielle Selbugarn i 100% ren ull. Og tenk på det, alle strikkevarer skal leveres i par – både votter, vanter, sokker og strømper er det to stykker av!  Det er mange runder med pinnene og mange timer i lenestolen!

Det er i dag ca 100 strikkere som leverer håndstrikk til oss. Og selv om størsteparten av våre strikkedamer er av god edel årgang, så har vi nå faktisk litt rekrutering av yngre leverandører også. Så framtiden for Selbuvotten ser slettes ikke svart ut!

Og Selbuvotter er topp mote igjen!
For Selbustrikk etterspørres som aldri før. Nå er du vellkledd med Selbuvotter både på gata og i skisporet. Turfolk anbefaler blandt annet Selbuvotten som en god innervott til bruk i vindvotter på vinterfjellet. Håndstrikkede plagg i ren ull, produsert i Norge, er i dag høyt verdsatt.