Verdens største Selbuvotter

Selbuvottene har endelig fått sin verdensrekord! Guinness World Records i London har denne uka gitt beskjed om at «selbyggin» har strikket Verdens største par Selbuvotter! Onsdag 19.03. blir det storslagen feiring med kake på Granby Gård i Selbu!

Den første votten ble ferdigstilt høsten 2010 og ved kontrollmåling viste målbåndet at den var 247cm lang. Den er strikket av tre-tråds Selbugarn -100% ren ull. Samme garn og garntykkelse som de originale Selbuvottene er strikket i. Rundpinne nr 3 er også samme pinnetykkelse som de originale vottene er strikket med.

mega-vottDen første votten har årstallet 2010 er innstrikket på innsida av votten. Den andre votten har årstallet 2012.

Et samarbeidsprosjekt

Verdens største Selbuvott er et samarbeidsprosjekt mellom Selbu Husflidslag, Selbu Museum og Selbu Husflid AS.

Ideen til votten, var det regionkonservator Birgitta Odén, som stod for. Og det var museumsguide og tidligere lærer, Solveig Borseth, med hjelp av designer Solbjørg Langnes, som stod for mønsterforstørrelse og tegning.

Vottene er strikket av damer i Selbu. Det var Selbu Husflidslags damer som hadde ansvar for å kjøre votten mellom gårdene, og slik sørget for at strikken vokste og er blitt til Verdens største Selbuvott-par.

Sandnes garn har sponset Selbugarnet til vottene.

Guinnes-rekord! Den første søknaden om godkjennelse til å kalle storvotten for Verdens Største Selbuvott ble send allerede i juli 2010. Men så enkelt skulle det ikke være – det ble enda en vott og en hel del brev fram og tilbake før den endelig godkjenningen forelå.

En morsom attraksjon for Selbu!

Den første storvotten har allerede vært på mange messer og utstillinger og overalt har den vakt stor interesse. Nå er det to votter og de er utstilt i Selbu Husflids butikk på Neporten i Selbu.

Storvotten brukt som brudekjole under «Fesjån» på Rennebumartnan august 2011.